Αρχική Σελίδα
 

Το βιβλίο αυτό, δεν είναι μια απλή έκδοση. Είναι ολόκληρη η ιστορία του Έθνους μας, της πατρίδας μας, των οικογενειών μας, μιας ολόκληρης χώρας που κάποτε ήταν πολύ μεγαλύτερη από την σημερινή. Η Ελλάδα των τριών Ηπείρων. Η Μεγάλη Ελλάδα που γνώρισαν οι πρόγονοί μας και για την οποία εμείς οι νεότεροι αισθανόμαστε περήφανοι για τα μεγάλα γεγονότα και τον πολιτισμό της.

Το βιβλίο αυτό έχει έναν ιερό σκοπό. Να θυμηθούμε και να καταγράψουμε τους προγόνους μας, τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά, που έχυσαν αίμα, που μετανάστευσαν, που ξεριζώθηκαν για να μπορέσουμε εμείς να ζούμε ελεύθεροι σε μια πολύ μικρότερη χώρα, πολύ υπερήφανη όμως για το παρελθόν της.

Ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ένα βιβλίο που κατέγραψε τους Έλληνες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Αλεξάνδρεια και εκατοντάδες άλλες πόλεις εκείνης της εποχής.

Ξεφυλλίζοντάς το θα καταλάβουμε ποιά ήταν η δομή της χώρας, εκείνης της περιόδου. Σε αυτό το βιβλίο έχουμε όλοι προγόνους. Ανήκουμε και εμείς σε αυτές τις οικογένειες. Έχουμε και εμείς κοινές ρίζες με τα ονοματεπώνυμα που θα διαβάσετε εδώ. Είμαστε εμείς που συνεχίζουμε το έργο τους.

Η προσπάθεια αυτή, το βιβλίο αυτό, είναι μια πολύ σημαντική έκδοση που θα βοηθήσει, εκτός όλων όσων προαναφέραμε και στην ανεύρεση των γενεαλογκών δένδρων όλων των οικογενειών.

Εάν για κάτι είμαστε περήφανοι σε αυτόν τον τόπο είναι για τους προγόνους μας. Για την πατρίδα μας, για το Έθνος μας. Μια προσπάθεια που αξίζει της προσοχής σας και της ανάγνωσης λέξη προς λέξη.

Για την Ελλάδα των τριών Ηπείρων. Για την Μεγάλη Ελλάδα που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιστορία της…